آیا به دنبال بزرگ کردن سینه با پروتز هستید، اما نمی دانید ایمپلنت های جدید شما چقدر دوام خواهند داشت؟ یا چند سال است که پروتز سینه انجام داده اید و از خود می پرسید که آیا زمان معاینه فرا رسیده است؟
ماندگاری پروتز سینه
اکثر افراد به دنبال یک پاسخ دقیق برای تعیین مدت ماندگاری ایمپلنت سینه هستند، اما حقیقت این است که به این سادگی نیست. مدت زمان دوام پروتز سینه به عوامل مختلفی از جمله نوع پروتز بستگی دارد، مهارت و تجربه جراح، و اثرات سایش و پارگی طبیعی در طول زمان، (مثلاً پروتزهای سیلیکونی بیشتر از کاشت های سالین دوام می آورند). اکثر جراحان پلاستیک به شما می گویند که بدون عوارض یا ضربه به سینه، می توانید انتظار داشته باشید که پروتزهای شما حداقل ده سال ماندگاری داشته باشند، اما برای بسیاری از زنان دوام آن بسیار بیشتر است. به طور متوسط و طبق تجربه، پروتزهای سالین معمولاً 10-15 سال دوام می آورند و کاشت ژل سیلیکون 20-25 سال دوام خواهند داشت.
آیا پس از 10 سال، پروتز سینه باید تعویض شود؟
هیچ پاسخ قطعی برای این سوال وجود ندارد، اما مهم است که به یاد داشته باشید که واکنش بدن هر کس متفاوت است و ممکن است نیاز به بازبینی و تعویض در مقاطع زمانی مختلف داشته باشد یا نباشد. در حالی که برخی از خانم ها ممکن است قبل از 10 سال به دنبال تعویض پروتز سینه باشند، افراد دیگری هستند که چندین دهه پروتزهای اولیه خود را هنوز دارند. قبلاً پروتزهای زیبایی باید هر 10 سال یکبار تعویض شوند و بسیاری از جراحان هنوز این توصیه را دارند اما امروزه این پروتزها بسیار بادوام تر شده اند.
پروتزهای سینه برای استفاده دائمی در نظر گرفته نشده اند، در عین حال تاریخ انقضا نیز ندارند، اما عوامل زیادی بر طول عمر آنها تأثیر میگذارند. مواردی مانند تغییرات وزن، بارداری و افزایش سن با توجه به تأثیر جاذبه زمین، می تواند سینه ها را با پیزی که بلافاصله بعد از جراحی دیدید، متفاوت کند و با گذشت زمان برداشتن یا تعویض پروتز و لیفت سینه را در نظر بگیرید. دستورالعمل کلی این است که شما نیازی ندارید پروتز سینه خود را تعویض کنید مگر اینکه عارضه ای داشته باشید (با توجه به تشخیص پزشک در معاینات سالانه) یا بخواهید به دلایل زیبایی آنها را جایگزین کنید.
چه زمانی باید ایمپلنت سینه را برداشت یا تعویض کرد؟
همانطور که گفته شد در طول زمان پیری طبیعی، تغییرات هورمونی مربوط به بارداری و افزایش وزن، می تواند باعث افتادگی سینه ها و از دست دادن نتایج اولیه پروتز شود. شایع ترین علت برداشتن یا تعویض ایمپلنت سینه در واقع به دلیل ترجیح بیمار است، با گذشت زمان، ایده آل های فیزیکی و سبک زندگی افراد تغییر می کند و بسیاری از آنها انتخاب می کنند که اندازه پروتز سینه خود را کم یا زیاد کنند. در شرایطی که عوارض جانبی خاصی بروز کند (اکثر آنها کاملاً غیر معمول هستند) شما نیاز به برداشتن یا جایگزینی پروتز سینه خود دارید. این موارد عبارتند از:
✔ پارگی پروتزها:
پروتز سینه از یک پوسته سیلیکونی بیرونی ساخته شده و با نمک یا ژل سیلیکون پر شده است، با گذشت ساله، بسته به بافت پوسته یا مواد پرکننده ایمپلنت، ممکن است پاره شود. پارگی پروتزهای سالین راحت تر قابل تشخیص هستند، زیرا اندازه سینه به وضوح کاهش می یابد، اما پارگی های ایمپلنت سیلیکونی چندان واضح نیستند زیرا ایمپلنت های سیلیکونی امروزی حتی در صورت آسیب دیدگی شکل خود را حفظ می کنند. زمانی که این اتفاق افتاد، پروتز سینه نیاز به تعویض دارد، بنابراین معاینات دورهای یا اسکن ها به تشخیص پزشک مهم هستند، به خصوص اگر ضربه یا تغییر در سینه را تجربه کرده باشید. مهم است که بدانید در هر دو مورد، سلامتی شما در خطر نیست، زیرا امروزه پروتزها به صورتی تولید می شوند که در صورت پارگی نیز ایمن هستند.
✔ انقباض کپسولی:
پس از جراحی پروتز سینه ممکن است برای برخی زنان بافت اسکار ضخیم اضافی در اطراف ایمپلنت ایجاد شود که می تواند سینه را سفت کند یا شکل آن را تغییر دهد. این به عنوان انقباض کپسولی شناخته می شود و در مواردی که اتفاق می افتد، معمولاً می توان آن را با جراحی اصلاح کرد، برداشتن ایمپلنت به ندرت نیاز می شود.
✔ جابجایی:
ممکن است در موارد محدودی ایمپلنت ها در داخل بافت اسکار خود حرکت کنند، اگر یکی از سینه ها پایین تر از دیگری باشد، یا اگر نوک سینه های شما در جهت های متفاوتی باشند، ممکن است ایمپلنت های شما جابجا شده باشند.
✔ چین یا موج دار شدن
چین و چروک یا موج یک نگرانی زیبایی است که زمانی رخ می دهد که ایمپلنت در محل قرارگیری اش چین می خورد و می تواند از طریق پوست دیده یا احساس شود. این بیشتر در زنان با پوشش بسیار کم سینه یا بافت نرم و در ایمپلنت هایی که بالای عضله قفسه سینه قرار می گیرند دیده می شود. اگرچه خطرناک نیست، اما ممکن است نیاز به اصلاح توسط جراحی داشته باشد.
چگونه می توان طول عمر پروتزهای سینه را به حداکثر رساند؟
همه پروتزهای سینه به طور طبیعی با گذشت زمان پیر می شوند، با این حال همه زنان بر یک بخش مهم جراحی کنترل دارند: ظاهر ایمپلنت. هنگام انجام پروتز سینه، حتماً ایمپلنتی را انتخاب کنید که متناسب با سبک زندگی و چارچوب شما باشد، در طول مشاوره اولیه پروتز سینه، جراح هم اینکه کدام نوع ایمپلنت برای شما مناسب تر است را توصیه می کند. چندین اقدامات احتیاطی وجود دارد که می توانید برای به حداکثر رساندن طول عمر پروتز سینه خود انجام دهید:
1. جراح خود را با دقت انتخاب کنید: برای بهترین نتیجه و ازایش ماندگاری آن باید یک جراح متخصص در پروتز سینه و بدن را انتخاب کنید.
2. قدم بعدی در افزایش طول عمر پروتز سینه، پیروی از دستورالعمل های بعد از عمل جراح برای اطمینان از بهبودی سریعتر است. اگر دستورالعمل های بعد از عمل خود را رعایت نکنید، احتمال قوی تری وجود دارد به درستی بهبود نیابید یا شاهد عوارض جانبی باشد، که منجر به جراحی اصلاحی زودتر از زمان مورد نیاز می شود.
3. پس از انجام عمل سبک زندگی سالمی داشته باشید: پس از گذر از دوران بهبودی، باید سبک زندگی درستی را ادامه دهید، از جمله ورزش کردن، تغذیه سالم و ... .
4. اگرچه به نظر می رسد و احساس می کنید که می توانید دیگر از سینه بند استفاده نکنید، اما توجه داشته باشید که همه سینه ها، صرف نظر از عمل جراحی، در معرض نیروی جاذبه هستند. پوشیدن سینه بند پشتیبان هر روز، مخصوصاً در زمان ورزش بسیار مهم است.
5. سعی کنید از نوسانات زیاد وزن خودداری کنید: افزایش وزن می تواند باعث افتادگی بافت سینه و از دست دادن قابلیت ارتجاعی آن شود. حفظ وزن ثابت در نزدیکی وزن قبل از جراحی به ماندگاری پروتز سینه کمک می کند.
6. از بارداری تا یکسال بعد از جراحی خودداری کنید: باردار شدن بلافاصله پس از عمل جراحی پروتز بر سینه های شما تأثیر می گذارد، زیرا مرحله بهبودی کامل نمی شود و ممکن است ظاهر سینه شما را نیز تغییر دهد.
چه بررسی هایی باید برای ایمپلنت انجام شود؟
به طور کلی پزشکان توصیه می کنند که خودآزمایی پروتز سینه را انجام دهید که با ماساژ ایمپلنت سینه انجام می شود، این به افراد کمک می کند تا هر نوع تغییری را متوجه شوند و راه خوبی برای مراقبت از پروتزهای شماست. در هر صورت، بهترین قدم اول معاینه توسط جراح شماست که بهتر است به صورت منظم انجام شود، گاهی اوقات سونوگرافی یا MRI برای تایید تشخیص پارگی ایمپلنت نیاز است.
اگر درد در سینه، تورم ناگهانی یا توده های نزدیک به ایمپلنت ها را در سینه های خود تجربه می کنید، مهم است که در اسرع وقت به پزشک برای بررسی علت مراجعه کنید. اگر در مورد نتایج جراحی پروتز سینه خود نگرانی دارید، با جراح اصلی خود تماس بگیرید تا در مورد برنامه ای برای معاینه و رفع مشکل شما را راهنمایی کند.